Pažitka
Název:

Smoothie pro začátečníky

raw


Smoothie pro začátečníky


Ingredience:
Ingredience:
zelené listy čehokoliv (špenát, ledový salát...) dle potřeby
banán2 ks
datle8 ks
kokosový olej případně avokádový1 lžíce
chia semínka1 lžíce
voda2 hrnky
Postup přípravy:

Zelené smoothie je lepší neustále střídat mix salátů, protože každý salát má jiné minerály a aby se doplnily tak jak mají, je potřeba je střídat. Stejně jako u klasické stravy, jíst pouze stejné potraviny, pro naše tělo nebude příliš prospěšné a dodáme mu pouze jedny a ty samé živiny.

Veškeré suroviny uvedené ve složení, se pouze rozmixují, aby nezůstaly větší kusy ovoce nebo salátových listů. Doba životnosti je doporučovaná do 15h zkonzumovat. V případě, že jste velmi zaměstnaní, a opravdu v 5 hodin ráno, nechcete vzbudit celý dům, připravte si smoothie večer, dejte do mrazáku, a poté ráno potichu vyndáme, vložíme do tašky a odpoledne si pochutnáme na skvělém čerstvém smoothie. Rozhodně nedoporučuji tvořit smoothie večer chuť už není tak lahodná, ovšem stále lepší než nic.

Proč pít zelené šťávy, smoothie?
Listová zelenina je nejzdravější skupinou potravin na světě. Obsahuje obrovské množství minerálů, vitamínů, esenciálních mastných kyselin, enzymů a fytonutrientů. Vysoký podíl syrové listové zeleniny ve stravě je důležitých krokem k dobrému zdraví.
Dále obsahuje prospěšný chlorofyl, který má velmi podobnou strukturu jako krevní barvivo hemoglobin, pomáhá tělu s jeho tvorbou, působí protizánětlivě nebo podporuje hojení ran.
Velkým problémem špatná zpracovatelnost zelené listové zeleniny organismem. Většina lidí má velice slabou kyselinu chlorovodíkovou v žaludku a proto nejsou schopni zeleninu správně natrávit a ta v podstatě tělem pouze projde, aniž by měla jakýkoliv dopad na zdraví organismu. Jak tedy zvýšit příjem listové zeleniny a vstřebat všechny potřebné živiny? Dělejte si smoothies. Uvedu sem jednoduchý recept, který zachutná i začátečníkům, je příjemně sladký a chutí velmi dobrý.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Vojtěch Csefalvay

    zavřít okno