Ingredience: | |
listové těsto | 1 balení |
rajský protlak | 2 lžíce |
kečup | 2 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce |
provensálské koření | dle chuti |
šunka | dle chuti |
slanina | dle chuti |
sýr | dle chuti |
vejce | na potření |
mořská hrubozrnná sůl | dle chuti |
Když jsme na zahrádce, tak většinou chodíme domů až k večeru, takže svačina musí být připravena. Šneky z listového těsta mají rádi děti, ale i my dospělí. Šneky můžeme konzumovat ještě teplé, ale svou chuť neztratí ani po vychladnutí.
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a potřeme směsí kečupu, protlaku a provensálského koření. Pak postupně navrstvíme šunku, slaninu a sýr. Celý plát těsta stočíme do rolády, nakrájíme na plátky asi 2 cm tlusté, srovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, provensálským kořením, nebo oreganem a upečeme při 200°C dorůžova. Nakonec můžeme ještě horké šneky posypat dobrým strouhaným sýrem.
Podrobné info: