Pažitka
Název:

Snový kokosový cake

bezlepkový recept


Snový kokosový cake


Ingredience:
Ingredience:
kakaové pražené boby100 g
kakaové máslo natural100 g
sušené datle bez pecky200 g
kokosové mléko170 g
med70 g
strouhaný kokos160 g
nesolené kešu oříšky150 g
kokosový olej na vymazání formy
Postup přípravy:

Konečně to s tím počasím vypadá nadějně! Sluníčko svítí a já mám více energie. Abych však měla ještě více energie, tak musím doplňovat i kalorie. A pokud nechci v létě vypadat jako slon, doplňuji „zdravé“ kalorie. Tedy takové, které mému tělu dodávají potřebné látky a nikde se zbytečně neukládají.

Pokud milujete kakao a kokos, tak Vás určitě potěším. Tento ultra zdravý cake totiž obsahuje spoustu kakaových bobů, kakaového másla a kokosu! Je bez mouky a bez cukru, takže je vhodný pro paleáky, primaláky, bezlepkáře, ale také pro vegetariány! Určitě tedy neváhejte a pusťte se do něj. Je totiž za chviličku hotový.

Postup:

1. Kakaové boby pomelte. Nemusí být úplně rozemleté. To samé udělejte s kešu oříšky a s datlemi.

2. Kakaové boby, spolu s kešu oříšky přesuňte do jedné misky, pomleté datle do druhé misky,

3. K datlím přidejte 100 g kokosu a zpracujte z obou surovin jednotné těsto.

4. Ke kakaovým bobům a kešu oříškům přidejte rozpuštěné kakaové máslo, kokosové mléko a med a důkladně vše promíchtejte.

5. Formu vymažte kokosovým olejem, vysypte ji polovinou strouhaného kokosu, co Vám zbyla.

6. Do dna formy vložte kokosovo-datlové těsto a vtlačte jej na dno, tak aby bylo celé pokryté.

7. Korpus zalijte tekutou směsí  z kakaových bobů, kešu, medu, kakaového másla a kokosového mléka.

8. Nakonec cake posypte zbytkem strouhaného kokosu.

9. Dejte zatuhnout do lednice přes noc.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno