Pažitka
Název:

Soba nudle se špenátem a hlívou ústřičnou

vegetariánský recept


Soba nudle se špenátem a hlívou ústřičnou


Ingredience:
Ingredience:
hlíva ústřičná200 g
soba nudle250 g
mražený listový špenát8 kousků
cibule1 ks
mrkev1 ks
česnek2 stroužky
tamari omáčka5 lžic
med1 lžíce
mletý zázvor1/2 lžičky
sezmový olej2 lžíce
limetková šťáva2 lžíce
sezamová semínka25 g
Postup přípravy:

V tomhle pochmurném, deštivém počasí to chtělo něco na posílení imunity a povzbuzení ducha. A přesně to všechno vám dodá hlíva ústřičná. Zázračná houba, která působí blahodárně na celý lidský organismus. My jsme si jí připravili na asijský způsob.

Ve Wok pánvi, na lžíci oleje, osmahneme nakrájenou cibulku. Nakrájíme si hlívu na nudličky, přidáme k cibulce a společně opékáme. Nakrájíme si také menší mrkev na nudličky a z rozmrzlého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu. Nasekáme najemno a přidáme do pánve. Chvíli orestujeme, podlijeme vodou a přidáme prolisovaný česnek, tamari, med, zázvor a limetkovou šťávu. Vše podusíme, dokud hlíva nezměkne a neodpaří se voda. Mezitím si ve vroucí osolené vodě uvaříme soba nudle. Je to hodně rychlé, trvá to asi 3 minuty, tak ať je nerozvaříte. Po třech minutách nudle scedíme a ihned propláchneme ledovou vodou. Vrátíme do hrnce a promícháme se dvěma lžícemi sezamového oleje. Nakonec je přidáme do pánve a lehce vmícháme do zeleninové směsi. Přidáme ještě sezamová semínka a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno