Pažitka
Název:

Sojovo-medová křidýlka


Sojovo-medová křidýlka


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křídýlka1 kg
zázvor4 cm
česne5 stroužků
sojová omáčka dle chuti
med4 lžíce
máslo2 cm
sezamová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Dneska dostal můj mladší brácha chuť na nějaké dobré maso. Nejdřív jsem chtěla klasicky upéct kuře, ale pak mě napadlo, proč to neudělat nějak zvláštně? Našla jsem si recept, který jsem kdysi dělala podle jednoho časopisu.
Nejvíc se mi na tomto receptu líbí spojení slané sojové omáčky a sladkého medu, aby byly křidýlka upečené dozlatova přidala jsem k medu i rozpuštěné máslo, které chutě zjemnilo a propojilo a hlavně mírně zahustilo omáčku, která se nám díky podlévání masa udělala.
Když křídla jíte, marináda se vám mírně lepí na prsty a tak si je pořád dokola olizujete a nemůžete přestat jíst, dokud není všechno pryč (vlastní zkušenost).

Křidýlka očistíme a omyjeme. 
V misce smícháme sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Smícháme s masem a pečeme asi 20 minut
Do teď už prázdné misky si dáme med, rozpuštěné máslo a sojovou omáčku. Každých 10 minut potřeme křidélka, dokud nebudou upečené dozlatova. 
Podáváme posypané sezamovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno