ječných krup | 250 g |
zelený hrách | 250 g |
uzenina (já použila špekáčky) | 300 g |
cibule | 3 ks |
česnek | 1 palička |
majoránka | 2 - 3 lžíce |
sádlo | kousek |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, cizrna, sója, hrách či kroupy.
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Kroupy též namočit a uvařit. Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a trochu česneku na plátky, zbytek česneku prolisujeme.
Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme promnutou majoránkou (2-3 lžíce).
Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a půl hodiny zapékáme.