Pažitka
Název:

Šoulet s uzeninou


Šoulet s uzeninou


Ingredience:
ječných krup250 g
zelený hrách250 g
uzenina (já použila špekáčky)300 g
cibule3 ks
česnek1 palička
majoránka2 - 3 lžíce
sádlo kousek
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, cizrna, sója, hrách či kroupy.

Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Kroupy též namočit a uvařit. Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a  trochu česneku na plátky, zbytek česneku prolisujeme.
Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme promnutou majoránkou (2-3 lžíce). 
Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a půl hodiny zapékáme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno