Ingredience: | |
špagety v syrovém stavu (Panzani) | 200 g |
tvrdý sýr (Gouda) | 100 g |
vejce | 4 ks |
špenát | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
V tomto receptu se kříží dva zásadní dětské postoje: 1. Nesnáším špenát! a 2. Miluju muffiny! Tyhle dvě myšlenky svedou v hlavičce malého nejedlíka velký boj, ovšem já doufám, že vítězství nakonec přece jen připadne bodu číslo dvě. Alespoň u nás to tak tedy bylo a byl to doslova #MalýSvátek.
Špagety uvařte podle návodu na obalu a na poslední dvě minuty k nim přidejte i mražený špenát, aby povolil. Hotové špagety propláchněte studenou vodou, aby vychladly, a dobře sceďte. Poté přidejte rozmíchaná vajíčka, prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhaný sýr a dolaďte solí a pepřem. Směs rozdělte do vymazané formy na muffiny (papírovými košíčky vystýlat nemusíte). Pokud by vám na dně hrnce se směsí zůstávalo vejce, na závěr jej rozdělte do formiček, aby v každé trošku vejce bylo. Pečte na 180°C přibližně půl hodiny (nebo jinak dle zkušeností s vlastní troubou, zkrátka dozlatova).
Kromě klasických tvarů můžete těstoviny upéct i v libovolných jiných – vyzkoušela jsem například tyto motýlky a kytičky. Na malé nežerky je to už opravdu těžký kalibr.
Dětská specifika: