Pažitka
Název:

Špagety na dva způsoby s krůtí směsí, paprikami a sýrem


Špagety na dva způsoby s krůtí směsí, paprikami a sýrem


Ingredience:
Ingredience:
špagety700 g
olivový olej dle potřeby
červená cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rajská šťáva (nebo krájená rajčata či sušená) dle chuti
chilli koření špetka
sojová omáčka1 - 2 lžičky
mleté krůtí maso300 g
červená paprika2 ks
česnek2 stroužky
hnědé žampiony nebo lesní houby6 ks
bazalka dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
sýr (Grana Padano) dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept můžete připravit na dva různé způsoby. Buď klasicky špagety uvařit a rovnou servírovat, nebo je dát ještě zapéct do trouby. 

Špagety uvaříme podle návodu na skus.

Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme krůtí mleté maso, restujeme, přilijeme rajskou šťávu, trochu sojové omáčky a prolisovaný česnek. Orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

Uvařené špagety smícháme s krůtí směsí. Jednu polovinu špaget se směsí podáváme na talíři, posypané jemně strouhaným sýrem a ozdobené bazalkou. 

Druhou část špaget s masovou směsí vložíme do olejem vymazané zapékací nádoby. Posypeme hustě sýrem a dáme krátce zapéct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme pouze do rozpuštění sýru. 

Druhá část špaget se pak může krájet a podávat i za studena a vzít s sebou třeba na výlet a podobně.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno