Pažitka
Název:

Špagety s královskou slaninou


Špagety s královskou slaninou


Ingredience:
Ingredience:
špagety dle potřeby
bílky dle potřeby
královská slanina dle potřeby
česnek dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
mořská sůl dle chuti
rukola dle chuti
Postup přípravy:

Asi všichni dobře známe slavný a mimochodem naprosto dokonalý recept na špagety Carbonara! Já osobně tyto špagety miluju a mohla bych se po nich utlouct. Do receptu patří však pouze žloutky a co pak s těmi zbylými bílky? Nebo když si s oblibou děláváme tatarák, do kterého také patří pouze žloutek? 

Je tolik receptů, díky kterým vám v lednici zůstane sám a opuštěn pan bílek a tak jsme jednou v rámci likvidace bílku udělali tyto odlehčené špagety (když přimhouříte oči nad onou slaninou).

1. Jako první si uvařte dle návodu špagety. 

(dle množství porcí přizpůsobte množství špaget a ostatních ingrediencí)

2. Na pánvi osmažte na kostičky pokrájenou královskou slaninu (v obchodě si zkuste vybrat tu, která bude mít co nejvíce masa)

3. Jakmile bude slanina zlatavá, přimíchejte k ní na pánev okapané špagety a prolisovaný česnek.

4. V mističce si promíchejte bílky se solí a pepřem a následně je vmíchejte mezi špagety s česnekem.

5. Špagety stáhněte z ohně  ve chvíli, kdy budou bílky usmažené/uvařené a kuchyní se vám bude linout česneková vůně.

Na talířku posypejte špagety omytou rukolou a nechte si chutnat!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno