Ingredience: | |
špagety | dle potřeby |
bílky | dle potřeby |
královská slanina | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
mořská sůl | dle chuti |
rukola | dle chuti |
Asi všichni dobře známe slavný a mimochodem naprosto dokonalý recept na špagety Carbonara! Já osobně tyto špagety miluju a mohla bych se po nich utlouct. Do receptu patří však pouze žloutky a co pak s těmi zbylými bílky? Nebo když si s oblibou děláváme tatarák, do kterého také patří pouze žloutek?
Je tolik receptů, díky kterým vám v lednici zůstane sám a opuštěn pan bílek a tak jsme jednou v rámci likvidace bílku udělali tyto odlehčené špagety (když přimhouříte oči nad onou slaninou).
1. Jako první si uvařte dle návodu špagety.
(dle množství porcí přizpůsobte množství špaget a ostatních ingrediencí)
2. Na pánvi osmažte na kostičky pokrájenou královskou slaninu (v obchodě si zkuste vybrat tu, která bude mít co nejvíce masa)
3. Jakmile bude slanina zlatavá, přimíchejte k ní na pánev okapané špagety a prolisovaný česnek.
4. V mističce si promíchejte bílky se solí a pepřem a následně je vmíchejte mezi špagety s česnekem.
5. Špagety stáhněte z ohně ve chvíli, kdy budou bílky usmažené/uvařené a kuchyní se vám bude linout česneková vůně.
Na talířku posypejte špagety omytou rukolou a nechte si chutnat!
Podrobné info: