Pažitka
Název:

Špagety s krůtím masem, zeleninou, sušenými rajčátky a kapary


Špagety s krůtím masem, zeleninou, sušenými rajčátky a kapary


Ingredience:
Ingredience:
špagety1 balíček
krůtí prso3 plátky
olivový olej dle potřeby
cibule1 ks
česnek5 stroužků
sušená rajčata7 ks
žlutá paprika1 ks
mladá cuketa1 ks
kapary3 lžíce
olivový olej1 lžíce
parmazán50 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
kudrnačka dle chuti
Postup přípravy:

Existuje několik pokrmů, které lze připravit relativně rychle, a přesto uspokojí dokonale vaše chutě. 

Já osobně bych mohla existovat bez masa, ale pokud už si mám maso dát, většinou je to bílé maso. A k tomu hromadu zeleniny a jsem spokojená. 

Tyhle špagety mají proto v sobě to, co mám ráda. Bílé maso, zeleninu, česnek a nádech jihu - kapary a sušená rajčata.

Dáme si vařit špagety, které uvaříme na skus. 

Mezitím v hluboké pánvi rozpálíme olivový olej. 

Plátky masa nakrájíme na stejně velké kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Maso z pánve vyjmeme a odložíme přikryté do trouby stranou. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno a orestujeme 

Mezitím si pokrájíme další zeleninu. Papriky na stejně velké kostičky, cukety na kolečka a ty pak ještě na čtvrtiny, sušená rajčátka překrojíme ještě na menší kousky a česnek na plátky. 

Zeleninu postupně přidáváme na pánev a restujeme. 

Jakmile máme špagety uvařené, přidáme sběračku vody, ve které se špagety vařily, do pánve se zeleninou, špagety přecedíme a přidáme k orestované zelenině. 

Do pánve dále vložíme maso, kapary, nasekanou hrst kudrnačky, přikápněme šťávu z půlky citronu, nastrouhaný parmazán, osolíme, důkladně promícháme a necháme ještě chvilku prohřát, aby se voda téměř vyvařila.

Na talíři dozdobíme ještě další nasekanou kudrnačkou a čerstvě mletým pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno