Pažitka
Název:

Špagety s omáčkou z kořenové zeleniny a drcených rajčat

vegetariánský recept


Špagety s omáčkou z kořenové zeleniny a drcených rajčat


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
malá mrkev1 ks
malá petržel1 ks
celer (jako petržele a mrkve) kousek
pórek (jako celeru) kousek
drcená rajčata1 plechovk
třtinový cukr dle chuti
česnek1 - 2 stroužky
oregano dle chuti
bazalka dle chuti
olej dle potřeby
špagety dle potřeby
strouhaný sýr dle chuti
Postup přípravy:

Někdy se stane, že se zapomene vyndat maso z mrazáku nebo zkrátka není na něj chuť, potom přijde na řadu nějaké bezmasé jídlo. Když se doma zeptám, co si uvaříme, odpověď je skoro vždycky stejná a to špagety. Potom je to to nejlepší, co mě mohlo potkat! Do omáčky schovám spoustu zeleniny, a když to bude červené, bude to mít i zaručený úspěch. A že tyhle teda úspěch měly.

Špagety uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Zeleninu oloupejte, cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli na něm orestujte dozlatova. Zeleninu buď nastrouhejte, nebo pomocí kutru pomelte. Přidejte ji do pánve a společně restujte. Zasypte zhruba jednou lžící cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte rajčaty a trochou vody z vařících se těstovin. Směs rozřeďte na požadovanou hustotu a nechte provařit. Prolisujte česnek a přidejte bazalku a oregano. Všechno ještě projeďte tyčovým mixérem dohladka. Špagety smíchejte v pánvi s omáčkou a servírujte posypané sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno