Ingredience: | |
špagety | 400 g |
mozzarella | 200 g |
česnek | 4 stroužky |
cherry rajčátka | 2 hrstě |
bazalka | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Hurrráá, víkend je před námi a má být dokonce i s hezkým počasím. Takže víkend jako stvořený pro výletování, nebo zahrádkaření! Tak mám pro vás tip na super rychlý a moc dobrý oběd, nebo večeři.
Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, odstraníme česnek a přidáme uvařené špagety, natrhané lístky bazalky a vše dobře promícháme. Pak již jen dochutíme solí, pepřem, špetkou sušeného česneku a přidáme nakrájenou mozzarellu. Až se začne táhnout, můžeme servírovat ozdobené čerstvou bazalkou a mozzarellou, pokud nám ještě trochu zůstane.
Podrobné info: