Ingredience: | |
špagety | 1/2 balíčku |
cherry rajčata | 10 ks |
česnek | 5 stroužků |
čerstvá bazalka | hrst |
olivový olej | trochu |
bazalkové tofu | 100 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Čím méně komplikovaně je připravíme, tím budou lepší. Jsou rychlé, chutné, a když do nich dáme suroviny té nejlepší kvality, výsledek nás zaručeně potěší. Za ideální stav bych považovala letní čas a zralá rajčata vonící po slunci.
Na můj špagetový záměr se hodila i malá koktejlová rajčata a nesměla chybět čerstvá bazalka.
Špagety vaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a rajčátka rozpůlíme. Na olivovém oleji osmahneme česnek a na poloviny nakrájená rajčátka tak, aby česnek změkl (musíme dát pozor, aby se nespálil a nebyl křupavý) a rajčátka trochu pustila šťávu, potom lehce podlijeme pár lžícemi vody, ve které se vaří špagety a podusíme.
Vaříme, tak dlouho, aby rajčátka změkla, ale zcela se nerozvařila. Osolíme a opepříme podle chuti a na závěr přidáme na kousky natrhanou bazalku.
Špagety dáme do pánve, společně promícháme a můžeme podávat.
Na talíři zdobíme nastrouhaným bazalkovým tofu s čerstvou bazalkou.