Ingredience: | |
mražený špenát | 400 g |
smetana ke šlehání | 200 g |
Niva | 200 g |
česnek | 3 větší stroužky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
špagety nebo jiné těstoviny | dle potřeby |
parmazán | na posypání |
Doma mám pojídače "červených" špaget. Mohl by je jíst snad od rána do večera a celý rok. Já mám zase v poslední době radši špagety se zeleninou. Tyhle špenátové máme rádi oba. Asi je to právě tím, že je neděláme moc často. Navíc špenát, ten prostě můžu vždycky.
Jsou skvělé i do krabičky. A to se nám, co si do práce nosíme vlastní jídlo, vždycky hodí.
Do hrnce vsypte mražený špenát. Nepodlévejte, pustí hodně vody. Přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni asi 10 minut. Po 10 minutách už by měl být špenát rozmražený. Promíchejte ho, trochu osolte, přidejte prolisované stroužky česneku a nechte ho ještě vařit bez pokličky. Je potřeba, aby u špenátu nezůstala žádná voda. Takže pokud špenát pustí hodně vody, slijte ji a zbytek nechte, ať se odpaří.
Dejte vařit těstoviny.
Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr. Ke špenátu přilijte metanu a přisypte strouhaný sýr. Promíchejte až se sýr ve smetaně rozpustí. Omáčku podle chuti opepřete čerstvě mletým pepřem.
Uvařené těstoviny slijte a v hrnci promíchejte s omáčkou. Na talíři posypejte strouhaným parmazánem.
Podrobné info: