Pažitka
Název:

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou


Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
semolinové špagety300 g
sušená rajčat130 g
černé olivy100 g
česnek1 stroužek
listy bazalky + na ozdobení hrst
bílé suché víno1 sklenička
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
slunečnicová semínka na ozdobení
parmazán na ozdobení
Postup přípravy:

Letní počasí vybízí k rychlým a jednoduchým jídlům. Tyto špagety jsou u nás v letních měsících moc oblíbené. Jsou rychlé, jednoduché na přípravu a hlavně lahodné. Díky jídlu je možné i pomyslně cestovat a toto jídlo vás zavede do prosluněné Itálie a navodí pocit dokonalé pohody.

Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si nasekáme najemno česnek a na troše olivového oleje si jej orestujeme, pak přidáme nakrájená sušená rajčata a černé olivy. Vše podlijeme sklenkou bílého vína a necháme provařit (zredukovat alkohol z vína). Pokud je potřeba tak do směsi přidáme trochu vodu z těstovin a provaříme.

Nakonec do směsi na pánvi přidáme scezené špagety a vše promícháme. Už mimo plamen zamícháme do špaget se směsí nasekanou bazalku. Špagety servírujeme ozdobené lístky bazalky, posypané slunečnicovými semínky a nastrouhaným parmazánem, případně zakápnuté olivovým olejem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno