Pažitka
Název:

Spaghetti alla Carbonara


Spaghetti alla Carbonara


Ingredience:
Ingredience:
menší cibule1 ks
olivový olej30 ml
pancetta8 plátků
špagety1 balení
žloutek4 ks
smetana150 - 200 ml
nastrouhaný parmazán + na posypání4 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

I jednoduché jídlo může chutnat božsky.

Připravíme si všechny suroviny.

Na olivovém oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli. Cca 5 minut.

Mezitím si dáme do osolené vody vařit špagety (vaříme podle návodu na obalu), nakrájíme si slaninu, přidáme k cibulce na pánev a smažíme dalších cca 10 minut.

Smetanu nalijeme do menší misky, přidáme žloutky, parmazán, osolíme a opepříme.

Špagety scedíme, promícháme s kapkou olivového oleje a přidáme k osmažené slanině.

Směs vlijeme do prohřátých špaget a jen minutku prohřejeme.

Máme hotovo, podáváme.

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno