Ingredience: | |
cherry rajčata | 1 hrst |
bazalka | malá hrstka |
stroužek česneku | 1 ks |
malá cibule | 1/3 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
panenský olivový olej | 2 lžíce |
celozrnné těstoviny (Barilla) | 100 g |
Rajčat není v italské kuchyni nikdy dost. Omáčky se dají dělat nejenom z pasírovaných rajčat, loupaných nebo čerstvých tradičních rajčat. Skvělé jsou totiž i z malých cherry rajčátek. Omáčka je opravdu velmi jednoduchá, základ má vlastně úplně stejný jako základní omáčka z čerstvých rajčat.
Jediný rozdíl je, že použijete cherry rajčátka, které necháte v celku a neloupete z nich slupku.
Rozhodla jsem se napsat pro vás i zdravější verzi receptu, takže dnes poprvé na stránky přivádím celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou. Chuťově jsou vynikající a rozhodně těm klasickým nemají co závidět.
Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte. Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd.
Podrobné info: