Ingredience: | |
špaldové kroupy (obyčejné nebo ebly) | 50 g |
listový špenát | 150 g |
menší červená cibulka nebo šalotka | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
krůtí či kuřecí prsa | 100 g |
červená čerstvá kapie | 1 ks |
kurkuma | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Máte hlad, ale málo času na přípravu oběda? Zkuste tento recept! Za chvíli máte hotovo a navíc si moc pochutnáte.
Kroupy uvaříme dle návodu, jen do vody při varu přidáme špetku kurkumy.
Na pánev dáme kapku olivového oleje a na něm orestujeme nakrájené krůtí masíčko, které ke konci osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve.
Do pánve opět dáme kapku oleje, přidáme pokrájenou na jemno cibulku či šalotku, na jemno pokrájený česnek a orestujeme. Přidáme listový špenát, necháme zavadnout a ještě chvilku restujeme. Pak do pánve přidáme uvařené kroupy a vše vzájemně prohodíme a případně dosolíme.
Na talíř servírujeme kroupy se špenátem, orestované maso a zasypeme na drobno pokrájenou čerstvou červenou kapií.
Podrobné info: