Název:Špaldová bublanina s medem a višněmi pro děti od 1 roku
Ingredience:
Ingredience: |
vejce | 3 ks |
med | 110 g |
acidofilní mléko nebo kefír | 150 ml |
olej | 100 ml |
hladká špaldová mouka (celozrnná) | 200 g |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku (6 g) |
višně nebo libovolné ovoce | dle potřeby |
Postup přípravy:Léto se blíží a s ním i vidina nového, čerstvého a zralého ovoce. Moje hospodyňkovské smýšlení mě tedy poňouká, že je potřeba uvolnit místo v mrazáku na nové dobroty. Sahám proto do jeho útrob a vytáhnu…višně!
Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte stranou. Pokračujte šleháním žloutků, ke kterým můžete přidat i med a postupně acidofilní mléko a olej. Poté ještě půl balíčku prášku do pečiva a závěrem hladkou špaldovou mouku. Nakonec opatrně vmíchejte i připravený sníh z bílků. Nalijte do vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého menšího plechu (můj má rozměr 22x38cm), přidejte ovoce a pečte na cca 180°C asi půl hodinky, dokud nebude bublanina klasicky do zlatova.
P.S.: Jistě jste si všimli, že v koláči není žádný cukr a je slazený medem. Pokud se ale rozhodnete použít kyselejší ovoce, jako jsou například tyto moje višně, doporučuji trošku je cukrem shora přecejen posypat, pokud kyselou chuť vyloženě nepreferujete.
Dětská specifika:
- celozrnná mouka, med a celá vejce jsou surovinami, které považuji za nevhodné pro děti do 1 roku. Mám navíc za to, že takto malé děti ještě nemají natolik zavedený stravovací režim, aby měly potřebu mlsat, proto řadím do receptů pro starší
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno