Pažitka
Název:

Špaldová focaccia


Špaldová focaccia


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka750 g
sůl1 lžička
sušené droždí1 balíček
vlažná voda500 ml
olivový olej4 lžíce
cukr špetka
zelené olivycca 80 g
černé olivycca 80 g
sušená rajčata naložená v olivovém olejicca 80 g
čerstvý rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Zdravé domácí pečivo ze špaldové mouky s kousky oblíbených oliv, sušených rajčat a voňavého rozmarýnu. Kdo by odolal, já tedy ne!

Do mísy dáme přesátou špaldovou mouku, promícháme se solí, pak uděláme doprostřed důlek a do něj vsypeme sušené droždí, posypeme špetkou cukru a zalijeme asi 100 ml vlažné vody, necháme asi 5 minut vzejít. Pak do těsta přidáme 4 lžíce panenského olivového oleje, sušený nasekaný rozmarýn a postupně přiléváme vodu a propracováváme těsto. Necháme ho pod suchou utěrkou asi půl hodiny kynout na teplém místě. Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 6 bochánků, do kterých vpracujeme olivy a nakrájená sušená rajčata, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout, pak bochánky lehce rozválíme na tloušťku asi 2 cm a přendáme na pečící papír na plech. Potřeme olivovým olejem a necháme ještě 10 minut. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno