Pažitka
Název:

Špaldová pizza s mandlovým krémem


Špaldová pizza s mandlovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka500 g
olivový olej2,5 lžíce
čerstvé droždí15 g
sůl velká špetka
vlažná voda300 - 350 ml
mandlový krém (viz níže) dle potřeby
oblíbená zelenina, houby... dle chuti
Postup přípravy:

Prostě pizza. Špaldová a rychlá, protože skvělou bezlepkovou verzi už tady máme. S mandlovým krémem, protože tenhle tip jsem si přivezla z Kodaně. Dostanete ji tam na Papírovém ostrově plném jídla, krémem je potřená celá a stojí za to.

1. Rozdrobené droždí rozmícháme v trošce vlažné vody s kapkou sirupu nebo jiného sladidla. Odložíme na teplé místo a za pár minut máme kvásek. 

2. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilíváme vodu a propracováváme. Těsto pak hněteme, dokud není pružné a nelepivé.

3. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout hodinku, poté ideálně zabalíme do folie a necháme uležet přes noc v lednici.

4. Těsto rozdělíme na dva díly a vytáhneme na tenkou placku, kterou přendáme do vyolejovaného plechu.

5. Těsto už pak poklademe surovinami dle vlastních preferencí a fantazie. Sama potírám rajčatovým základem a tentokrát jsem použila tenké plátky cukety a kolečka rajčat, žampiony, listový špenát, kukuřici, pizza koření a mandlový krém.

6. Nakonec vždy posypu mletými kešu oříšky s lahůdkovým droždím viz.

Mandlový krém

Přírodní mandle namočíme přes noc a poté rozmixujeme s vodou, lahůdkovým droždím, kapkou citronové šťávy, solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno