Pažitka
Název:

Špaldová pizza s rukolou a parmezánem


Špaldová pizza s rukolou a parmezánem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka2 hrnek
olivový olej1/2 lžíce
vlažná voda1/2 hrnku
sůl špetka
rukola dle chuti
passata di pomodoro dle potřeby
prosciutto pár plátků
parmezán dle chuti
sušená rajčata (vločky) dle chuti
BIO extra panenský olivový olej Oliva Gourmet trochu
Postup přípravy:

Neznám člověka, který by nemiloval pizzu. A víte, že takovou dobrou pizzu jako z pizzerie si můžete za pár minut připravit i doma? Kombinací je neskutečně mnoho. Já miluju pizzu s rukolou, parmezánem a kvalitním prosciuttem. Vše je nakonec zakápnuto BIO extra panenským olivovým olejem od Oliva Gourmet. Olej má vynikající chuť a já jsem si ho prostě zamilovala. Tak jdeme na to.

V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Papír pokapeme trochou oleje a rukou na plechu vytvarujeme z těsta tenkou placku. Těsto pak pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Toto je základ na nekynuté těsto. Mě osobně se osvědčilo nejprve upéct samotný korpus, který pak ozdobím svými oblíbenými ingrediencemi. Takto ozdobený korpus už znovu nepeču. Na závěr vše zakápneme panenským olivovým olejem a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno