Ingredience: | |
špaldová mouka Babiččina volba + na podsypání | 500 g |
sůl | 20 g |
čerstvé droždí | 10 g |
voda | 300 ml |
olivový olej | dle potřeby |
sušená rajčata | dle chuti |
Poslední dobou jsem se zase dala do pečení a popravdě mi to i docela chybělo. Ten rozdíl chutí mezi kupovaným pečivem a čerstvou bagetkou kterou zrovna vytáhnete z trouby je prostě znát. A ta vůně v bytě, ach!
1. Do hrníčku nalijeme trochu vody, přidejte cukr a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.
2. Když kvásek vzejde, tak ho přidáme do mísy s moukou a solí. Přilijeme olivový olej a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těst.
3. Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout.
4. Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata. Zpracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout.
5. Na závěr těsto zpracujeme do tvaru baget, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů.
Podrobné info: