Pažitka
Název:

Špaldové bagety se sušenými rajčaty


Špaldové bagety se sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka Babiččina volba + na podsypání500 g
sůl20 g
čerstvé droždí10 g
voda300 ml
olivový olej dle potřeby
sušená rajčata dle chuti
Postup přípravy:

Poslední dobou jsem se zase dala do pečení a popravdě mi to i docela chybělo. Ten rozdíl chutí mezi kupovaným pečivem a čerstvou bagetkou kterou zrovna vytáhnete z trouby je prostě znát. A ta vůně v bytě, ach!

1. Do hrníčku nalijeme trochu vody, přidejte cukr a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.

2. Když kvásek vzejde, tak ho přidáme do mísy s moukou a solí. Přilijeme olivový olej a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těst. 

3. Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout. 

4. Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata. Zpracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout. 

5. Na závěr těsto zpracujeme do tvaru baget, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut kynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno