Pažitka
Název:

Špaldové halušky s brynzou a slaninkou


Špaldové halušky s brynzou a slaninkou


Ingredience:
Ingredience:
brambory750 g
špaldová mouka150 g
celozrnná špaldová mouka100 g
vejce1 ks
zakysaná smetana200 g
brnza200 g
anglická slanina200 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když se mi dostala do rukou brynza z ovčí farmy, tak nemohlo vzniknout nic jiného než tahle dobrota.A protože je receptů na halušky asi tisíc, vzala jsem si inspiraci od "Kluků v akci".

Do hrnce dáme vařit vodu a mezitím si oškrábeme brambory a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku, osolíme a důkladně vymícháme v polotuhé těsto. Těsto pasírujeme přes síto na halušky do osolené vroucí vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme dokřupava. Když halušky vyplavou na povrch, jsou hotové. Scedíme je a ihned promícháme se zakysanou smetanou a rozdrobenou brynzou. Slaninu můžeme buď rovnou vmíchat do halušek, nebo jen posypat navrch.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno