Pažitka
Název:

Špaldové ravioli plněné tempehem


Špaldové ravioli plněné tempehem


Ingredience:
Těsto:
hladká špaldová mouka + trochu na vyválení500 g
studená voda250 ml
sezamový olej2 lžíce
sůl1/2 lžičky
Náplň:
tempeh1 balení
voda8 lžic
sojová omáčka Shoyu2 lžíce
jarní cibulka2 stonky
oblíbená omáčka na těstoviny dle chuti
Postup přípravy:

Tak tenhle obídek ocení všichni. Ukažte mi někoho, kdo nemá rád těstoviny. Nikdo? A kdo nemá rád tempeh? Překvapivě také nikdo. A co tyto dvě ingredience skloubit v nevšední pokrm? Špaldovými ravioli plněnými uzeným tempehem nepohrdne nikdo, to vám zaručuji.

Už jsem někdy určitě psala, že jsem křeček, sysel a já nevím jaké další zvířátko. A když už mám doma občas tempeh, mám ho opravdu dlouho. Zpracuji ho většinou až když se pomalu začíná zelenat. Původně jsem chtěla ravioli dělat s náplní z červené řepy a posypané vlašskými ořechy, ale tento recept si nechám na příště. Alespoň se máte na co těšit. Těsto je univerzální a můžete ho použít jak na slanou náplň, tak i na sladkou. Úplně si představuju tu dobrotu s makovou nápní a švestkovou omáčkou a nebo ořechovo-datlovou náplní s kešu polevou. Mňam.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra Schlesingerová

    zavřít okno