Pažitka
Název:

Špaldové špenátové lívance se svěžím krémem z kešu ořechů, cibule, česneku a citronu


Špaldové špenátové lívance se svěžím krémem z kešu ořechů, cibule, česneku a citronu


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio, případně jiný tuk na potření pánve
vejce2 ks
špaldová mouka hladká T630150 g
rostlinné mléko250 ml
sůl špetka
mražený listový špenát4 kostičky
malá cibule1/4 ks
Krém:
kešu ořechy - pražené nesolené3 - 4 hrsti
citronová šťáva pár kapek
česnek1 stroužek
cukr špetka
sůl špetka
quinoa-rýžové mléko dle konzistence
malá cibule1/4 ks
bylinky (pažitka, bazalka, petrželka...) dle chuti
Postup přípravy:

Nějak jsme se zapomněli na procházce, venku bylo sice chladněji, ale moc hezky. Přišli jsme domů a já zjistila, že už je půl 8, nechtělo se mi dávat polévku a sama jsem měla chuť na něco jiného, a tak jsem se rychle dala do práce. Kuchyně byla vzhůru nohama, nepořádek v kuchyni jak po explozi, ale výsledek k nezaplacení, všichni jsme měli boule za ušima.

Rozklepla jsem do vyšší nádoby dvě vejce, zamíchala metlou, přidala rostlinné mléko, pár kostek listového mraženého špenátu, kousek červené cibule, špetku soli, vše jsem společně rozmixovala tyčovým mixérem, přidala špaldovou mouku a s pomocí metly našlehala.

Rozpálila jsem pánev na palačinky od Tescomy, potřela ji Ghíčkem a dala se do pečení. Během pečení jsem krátce namočila kešu ořechy, ideální by bylo namočit je na několik hodin předem, ale bohužel čas byl velký nepřítel. Kešu ořechy jsem zalila mlékem jen tolik, aby šly kešu ořechy šlehat. Rostlinné mléko přidáváme dle požadované konzistence náplně. Do připravovaného krému jsem přidala pár kapek citronu, kousek červené cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, trošku soli, cukru, vyšlehala dohladka tyčovým mixérem a dle konzistence doředila rostlinným mlékem.

Chybělo již jen jediné naplnit lívance, zasednout ke stolu, popřát si dobrou chuť a dát si společnou večeři.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno