Těsto na 4 tortilly: | |
hladká špaldová mouka | 150 g |
hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g |
horká voda | 140 ml |
České Ghíčko | 50 g |
himalájská sůl | 1 lžička |
Masová náplň: | |
kuřecí prsní řízky | 2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
koření baby gril | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
Zeleninová náplň: | |
rukola | hrst |
cherry rajčata | 10 ks |
cibule | 1/2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti |
hlávkový salát | 4 listy |
Dresink: | |
zakysaná smetana | 100 ml |
himalájská sůl | dle chuti |
pepř čtyř barev | špetka |
limetková šťáva | dle chuti |
Doposud jsem dělala tortilly jen ze sádla. Dnes jsem místo sádla dala České Ghíčko. No a už je jinak nedělám. Prostě závislost na Ghíčku pokračuje. Fastfood u nás nemá šanci.
Masová náplň - maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.
Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.
Připravíme si dresink - zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.
Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.
Podrobné info: