Pažitka
Název:

Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem


Špaldové tortilly s kuřecím masem a zeleninou s dresinkem ze zakysané smetany a Ghíčkem


Ingredience:
Těsto na 4 tortilly:
hladká špaldová mouka150 g
hladká celozrnná špaldová mouka100 g
horká voda140 ml
České Ghíčko50 g
himalájská sůl1 lžička
Masová náplň:
kuřecí prsní řízky2 ks
olivový olej dle potřeby
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
koření baby gril dle chuti
himalájská sůl dle chuti
Zeleninová náplň:
rukola hrst
cherry rajčata10 ks
cibule1/2 ks
olivový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
hlávkový salát4 listy
Dresink:
zakysaná smetana100 ml
himalájská sůl dle chuti
pepř čtyř barev špetka
limetková šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Doposud jsem dělala tortilly jen ze sádla. Dnes jsem místo sádla dala České Ghíčko. No a už je jinak nedělám. Prostě závislost na Ghíčku pokračuje. Fastfood u nás nemá šanci.

Masová náplň - maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, koření, orestujeme, přiklopíme, aby se směs nevysušila.

Připravíme si zeleninovou náplň. Pokrájíme rajčata, cibulku, přidáme rukolu, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Opláchneme si hlávkový salát a necháme si jej mimo.

Připravíme si dresink - zakysaná smetana, sůl, pepř, šťáva z limetky, já dala asi tak 1/2 polévkové lžíce, záleží na každém dle vlastní chuti.

Tortilly:
Prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran.

Teplou tortillu si potřeme dresinkem, přidáme list hlávkového salátu, přidáme masovou směs, zeleninovou náplň a případně opět dresink, zabalíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno