Pažitka
Název:

Špaldovo-ovesno-pohankové vafle s jablky a skořicí

bez BKM


Špaldovo-ovesno-pohankové vafle s jablky a skořicí


Ingredience:
Ingredience (20 srdíček, Lidl vaflovač):
České Ghíčko Bio či jiný tuk na potření vaflovače
vejce2 ks
mléko (rostlinné Provamel Quinoa-rýžové)350 ml
pohanková mouka hladká60 g
jemné ovesné vločky40 g
bio špaldová mouka Lidl T 550100 g
panela či jiné sladidlo1 lžíce
mletá skořice1 lžička
kypřící prášek bez fosfátů1 lžička
Zdobení:
rozvar z jablek, javorového sirupu a skořice dle chuti
pokrájená jablka dle chuti
Postup přípravy:

Potřebovala jsem velmi rychlou snídani. Původně mel být vejce natvrdo, na které už mám delší dobu chuť, ale nakonec byly chutě silnější. Vafličky vyhrály na plné čáře a moc jsme si pochutnali. 

Příprava je velmi rychlá s pomocí tyčového mixéru. Rozklepneme vejce do vyšší nádoby, přidáme mléko, cukr, skořici, ovesné vločky a vše rozmixujeme. Dle konzistence nakonec přidáme libovolný druh mouky, já většinou dávám jen pohankovou hladkou, ale dnes jsem mouky namíchala (možnosti mouky - čistě pohanková hladká, klasická hladká mouka, či směs bezlepkové mouky). S pomocí metly vmícháme mouku společně s kypřícím práškem. Dáme si nahřát vaflovač, potřeme tukem, já zvolila Ghí, následně těsto nalijeme do vaflovače a necháme přibližně 4 minuty péct. já pekla na stupeň 5. Neodkrýváme vafle dřív jak po 3 minutách, mohly se roztrhat.

Během pečení vaflí si můžeme připravit rozvar. Oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka (či hrušky), přidáme lžíci javorového sirupu, skořici a krátce prohřejeme. 

Zkoušela jsem dát kousky jablek i do těsta a také moc dobré.

A následně již jen upečené vafle nakrájíme, proložíme rozvarem, ozdobíme a zbaštíme.

Přeji dobrou chuť.

Poznámka:

Pokud použijete bezlepkovou mouku a vafle by se trhaly, použijte pečící papír, který dáme na dno před nalitím těsta a následně na nalité těsto a pečeme, těsto se nebude k vaflovači chytat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno