Pažitka
Název:

Špaldovo-pohankové sušenky s kakaovým máslem, kakaem, mandlovým mlékem a lískovými oříšky

vhodné pro ABKM, bez vajec


Špaldovo-pohankové sušenky s kakaovým máslem, kakaem, mandlovým mlékem a lískovými oříšky


Ingredience:
Ingredience:
kakaové máslo100 g
hladká špaldová mouka210 g
pohanková mouka110 g
kakao3 lžíce
karob1 lžíce
mleté lískové oříšky30 g
javorový sirup70 ml
mandlové mléko140 ml
Postup přípravy:

Sušenky docházely a mě lákalo vyzkoušet sušenky z kakaového másla. Chuť i vůně kakaového másla je prostě úžasná a tyto sušenky váš dům či byt úžasně provoní. Musím říct, že se moc povedly a rozhodně se k nim budu vracet.

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, prosejeme mouky, přidáme kakao, karob, lískové oříšky, javorový sirup a vychladlé kakaové máslo, suroviny propracujeme a postupně přiléváme mandlové mléko. S těstem se velmi hezky pracuje, nelepí se, savost každé mouky je jiná tudíž raději méně než více. Z připraveného těsta vyválíme silnější plát, přibližně 1cm vysoký a vykrajujeme požadované tvary. Já zvolila kolečka, které jsem nandala na plech vystlaný pečícím papírem a na dekoraci jsem použila paličku na maso, kterou jsem do těsta otiskla. Připravené sušenky vložíme do trouby a pečeme na 150°C přibližně 15 minut.

Sušenky jsou měkčí, nedrolí se. Pokud je necháte kratší dobu v troubě, budou měkké. Těsto jsem do lednice neukládala, rovnou jsem s ním pracovala, bohužel nebyl čas. 
Přibližně po 10 minutách jsem sušenky zkontrolovala, jednu jsem si na plechu nadzvedla a ještě krátce dopekla.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno