Pažitka
Název:

Špaldovo-sýrové krekry


Špaldovo-sýrové krekry


Ingredience:
Ingredience:
máslo100 g
špaldová mouka (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%)100 g
tvrdý sýr Grand Padano100 g
žloutek1 ks
Postup přípravy:

Nedávno mě zaujal recept na sýrové krekry a jedna „vychytávka“ při jejich výrobě. Když jsme dnes v lednici objevila nepotřebný kousek parmazánu, bylo jen dílem okamžiku, než jsem se dala do jejich přípravy a výsledek je naprosto dokonalý.

Máslo necháme povolit, sýr nastrouháme najemno a poté všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinové folie a minimálně na jednu hodinu necháme odpočinout v lednici. Poté jej vyndáme. Rozválíme na placku cca 1 cm tlustou a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Pomocí brčka pak uděláme do trojúhelníčků dírky. Přendáme na plech vyložený pečící folií a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno