Ingredience: | |
máslo | 100 g |
špaldová mouka (typ 630 + 1050, v poměru 50% na 50%) | 100 g |
tvrdý sýr Grand Padano | 100 g |
žloutek | 1 ks |
Nedávno mě zaujal recept na sýrové krekry a jedna „vychytávka“ při jejich výrobě. Když jsme dnes v lednici objevila nepotřebný kousek parmazánu, bylo jen dílem okamžiku, než jsem se dala do jejich přípravy a výsledek je naprosto dokonalý.
Máslo necháme povolit, sýr nastrouháme najemno a poté všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinové folie a minimálně na jednu hodinu necháme odpočinout v lednici. Poté jej vyndáme. Rozválíme na placku cca 1 cm tlustou a rádýlkem vykrajujeme čtverce, které přepůlíme na trojúhelníky. Pomocí brčka pak uděláme do trojúhelníčků dírky. Přendáme na plech vyložený pečící folií a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut.
Podrobné info: