Pažitka
Název:

Špaldovo-žitné perníčky s Koko Ghí (hned měkké)


Špaldovo-žitné perníčky s Koko Ghí (hned měkké)


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka T 630200 g
žitná mouka jemně mletá110 g
med140 g
kokosový cukr2 lžíce
Koko Ghí38 g
celé vejce1 ks
žloutek1 ks
rýžovo-kokosové mléko1 lžíce
perníkové koření1 lžička
jedlá soda1,5 lžičky
kakaový prášek1 lžíce
bílek na potření perníčků
Zdobení:
voda dle potřeby
moučkový cukr dle potřeby
citron dle potřeby
Postup přípravy:

Vánoce bez perníčků nejsou Vánoce!

Jedno z cukroví, které u nás nesmí rozhodně chybět. Já se letos rozhodla připravit klasiku s použitím kombinace špaldové a žitné mouky. Navíc s novinkou u nás doma a to Koko Ghí, nám moc chutná a do vánočního cukroví se skvěle hodí. S přípravou perníčků mi pomáhal můj syn, kterého vykrajování velmi baví, a tak jsme si užili skvělé dopoledne. Tyto perníčky budou jednou z náplní adventního kalendáře, kde mimo jiné budou pohankové rohlíčky, kokosové hvězdičky, hračky, kešu ořechy, vlašské ořechy, mandarinky, mnoho dalšího ovoce a tištěné pohádky na každý den jedna. A nyní k perníčkům.

Navážíme si mouky, nasypeme na podložku či vál, uděláme důlek a přidáme další ingredience, vejce, Koko Ghí, med, jedlou sodu, kakaový prášek, perníkové koření, kokosové mléko. Vypracujeme nelepivé těsto, v případě potřeby pomoučníme podložku špaldovou moukou T 630. Připravené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet do druhého dne. Těsto vyjmeme z lednice, necháme chvíli stát, propracujeme a vykrojíme požadované tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Připravené plechy s perníčky vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 150°C 10 minut, po vyndání ihned potřeme bílkem.

Je už na každém zda nazdobí či ponechá jen tak lesklé perníčky, já zdobila cukrovou polevou z vody a citronu, lze i z bílkové, to už je na každém.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno