Ingredience: | |
špaldová mouka T 1050 | 150 g |
žitná mouka celozrnná jemně mletá | 100 g |
hrubá špaldová mouka | 30 g |
České Ghíčko Bio | 100 g |
Alsan bio (náhražka másla) | 50 g |
vejce | 2 ks |
himalájská sůl | 10 g |
Šmakoun s provensálským kořením | 100 g |
sušená bazalka | 1/2 lžičky |
mouka T 1050 | na podsypání |
vejce | na potření tyčinek |
sezamová semínka | na posypání tyčinek |
hrubozrnná sůl | na posypání tyčinek |
Léto je tu a pořádné léto je plné akcí, radovánek, grilovaček a párty. Vezměte tyto tyčinky s sebou a nebudete litovat. Příprava je velmi snadná a chuť nezapomenutelná. Rozhodně nebude vaše oslava tuctová, takové tyčinky nekoupíte. Nejen, že jsou chuťově úžasné, ale díky šmakounovi i velmi výživné. Sezamové semínko obsahuje další cenné živiny jako je například vápník, připravte si je i vy, výživné tyčinky, zdravé a velmi chutné. Ať už k vínu či jen tak... Jsou prostě skvělé.
Prosejeme si jednotlivé druhy mouky, z mouky vytvoříme důlek, do kterého dáme povolené Ghí, Alsan, jedno celé vejce, sůl, těsto důkladně prohněteme a na konec přidáme najemno nastrouhaného šmakouna s provensálským kořením a rajčaty, společně se sušenou bazalkou a opět do těsta zapracujeme. Těsto necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Těsto vyjmeme z lednice, propracujeme a vyválíme si válečky. Pro přípravu jedné tyčinky potřebujeme dva válečky, já volila jeden silnější a jeden tenčí, delší. Na jednom konci jsem těsto spojila, tenčím válečkem omotala silnější a na konci opět spojila. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem. Tyčinky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a hrubozrnnou solí.
Tyčinky na plechu s pečícím papírem vložíme do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme do zlatova přibližně 20-30 minut.
Podrobné info: