vejce nebo 2 lžíce hrašky | 1 ks |
voda, pokud použijete hrašku tak 3/4 hrnku vody | 1/2 hrnku |
špaldová krupice | 1,5 hrnku |
třtinový cukr | 1/2 hrnku |
kakao | 2 lžíce |
kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 sáčku |
olej | 2 lžíce |
strouhaná jablka | 2-3 ks |
mletý mák s cukrem (hroznový cukr) | 1/2 hrnku |
skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření | špetka |
Ingredience: |
Zdravý koláč, který si snad musí oblíbit všichni milovníci jablek máku a skořice.
Všechny ingredience ze seznamu smícháme dohromady. Utvoříme těsto, které se krásně rovnoměrně line.
Vylijeme na vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme na hrubo strouhanými jablky, které předtím prosladíme cukrem a posypeme skořicí.
Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut).
Již při pečení můžete cítit tu neskutečně krásnou linoucí se vůni jablek a skořice.