Pažitka
Název:

Špaldový perník s vlašskými ořechy


Špaldový perník s vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka T 630 Lidl2 hrnky (1 hrnek = 145-150g)
špaldová mouka T 1050 Lidl1 hrnek
kokosovo-rýžové mléko Provamel1 a 1/2 hrnku
kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina)1/2 plechovky
olej1 hrnek
panela či jiné sladidlo1 hrnek
med3 lžíce
vejce2 ks
prášek do pečiva1 ks
perníkové koření2 - 3 lžičky
kakaový prášek4 lžíce
vlašské ořechy (nameleme nebo posekáme)3 hrsti
Na plech:
olej na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Zdobení:
Ghítela1 - 2 lžíce
čokoláda na vaření Vivani1 ks
kokosový olej1 lžíce
vlašské ořechy dle potřeby
Postup přípravy:

Snadný rychlý perník, který nikdy neomrzí. Teď příliš nepeču, není času nazbyt, nejen z důvodu blížících se svátků, ale rovněž nyní odpočívám, narodila se nám dcerka Gabriela, a tak si ji užívám plnými doušky. Mlsná je však mlsná a honí nás stále. 

Tento perník je strašně jednoduchý, velmi chutný a vláčný. Pomáhal mi s ním syn a je to rychlovka a není třeba dlouhého vypisování, prostě a jednoduše smícháme zvlášť suché suroviny: odvážíme mouku, do které přidáme sladidlo, já zvolila namletou panelu, přidáme prášek do pečiva, perníkové koření, kakaový prášek, mleté vlašské ořechy, případně jen posekané.

Do rendlíku dáme tekuté suroviny: mléka, olej, med, lehounce prohřejeme, vše zamícháme, přidáme celá vejce, nalijeme do mísy, kde máme sypké suroviny,  vše společně zamícháme a hotovo.

Připravené těsto nalijeme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, pečeme na 180-200°C přibližně 45 minut, vyzkoušíme špejlí.

Perník necháme vychladnout. Následně si připravíme polevu, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu na vaření, do které přidáme kokosový olej, poleva půjde lépe krájet a pro mlsné jazýčky přidáme ještě Ghítelu, která dodá polevě úžasný nádech a chuť.

Připravenou polevou perník polijeme a necháme zatuhnout.

Následně již jen stačí nakrájet a vychutnat s oblíbeným nápojem, přeji dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno