Ingredience: | |
špaldová mouka T 630 Lidl | 2 hrnky (1 hrnek = 145-150g) |
špaldová mouka T 1050 Lidl | 1 hrnek |
kokosovo-rýžové mléko Provamel | 1 a 1/2 hrnku |
kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina) | 1/2 plechovky |
olej | 1 hrnek |
panela či jiné sladidlo | 1 hrnek |
med | 3 lžíce |
vejce | 2 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
perníkové koření | 2 - 3 lžičky |
kakaový prášek | 4 lžíce |
vlašské ořechy (nameleme nebo posekáme) | 3 hrsti |
Na plech: | |
olej | na vymazání |
hrubá mouka | na vysypání |
Zdobení: | |
Ghítela | 1 - 2 lžíce |
čokoláda na vaření Vivani | 1 ks |
kokosový olej | 1 lžíce |
vlašské ořechy | dle potřeby |
Snadný rychlý perník, který nikdy neomrzí. Teď příliš nepeču, není času nazbyt, nejen z důvodu blížících se svátků, ale rovněž nyní odpočívám, narodila se nám dcerka Gabriela, a tak si ji užívám plnými doušky. Mlsná je však mlsná a honí nás stále.
Tento perník je strašně jednoduchý, velmi chutný a vláčný. Pomáhal mi s ním syn a je to rychlovka a není třeba dlouhého vypisování, prostě a jednoduše smícháme zvlášť suché suroviny: odvážíme mouku, do které přidáme sladidlo, já zvolila namletou panelu, přidáme prášek do pečiva, perníkové koření, kakaový prášek, mleté vlašské ořechy, případně jen posekané.
Do rendlíku dáme tekuté suroviny: mléka, olej, med, lehounce prohřejeme, vše zamícháme, přidáme celá vejce, nalijeme do mísy, kde máme sypké suroviny, vše společně zamícháme a hotovo.
Připravené těsto nalijeme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, pečeme na 180-200°C přibližně 45 minut, vyzkoušíme špejlí.
Perník necháme vychladnout. Následně si připravíme polevu, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu na vaření, do které přidáme kokosový olej, poleva půjde lépe krájet a pro mlsné jazýčky přidáme ještě Ghítelu, která dodá polevě úžasný nádech a chuť.
Připravenou polevou perník polijeme a necháme zatuhnout.
Následně již jen stačí nakrájet a vychutnat s oblíbeným nápojem, přeji dobrou chuť.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ