Ingredience: | |
olivový olej | 1 lžíce |
rajčata | 1 plechovka |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
chorizo klobáska | 15 dkg |
uzená paprika | 2 lžičky |
sladká paprika | 1 lžička |
fazole černé oko | 1 hrnek |
zelená petrželka | svazek |
vývar nebo voda | cca 1 a 1/2 l |
Polévka vonící chorizem a uzenou paprikou, která vás překvapí svou intenzivní chutí. Pokud máte rádi kyselé, pak ji určitě vyzkoušejte. Můžete přidat místo sladké papriky chilli papričku a polévka vás krásně v zimě zahřeje a v létě ochladí. Ideální podávat ji kdykoliv. Není to žádný originální recept španělské kuchyně, polévku jsem si tak pojmenovala kvůli chorizu, uzené paprice a rajčatům.
Alespoň 2 hodiny předem si namočte fazole do vody. Na půl lžíce olivového oleje osmahněte cibuli nakrájenou na kostky a nasekaný česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte papriky, mírně opečte a rychle přilijte rajčata z konzervy. Přidejte vývar nebo vodu a fazole. Vařte cca 20 minut. Na zbytku olivového oleje osmažte chorizo nakrájené na kolečka a 2/3 nasekané zelené petrželky a přidejte do polévky. Vařte do změknutí fazolí. Ochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem zelené petrželky.
Podrobné info: