Pažitka
Název:

Španělská fazolačka


Španělská fazolačka


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžíce
rajčata1 plechovka
cibule1 ks
česnek2 stroužky
chorizo klobáska15 dkg
uzená paprika2 lžičky
sladká paprika1 lžička
fazole černé oko1 hrnek
zelená petrželka svazek
vývar nebo vodacca 1 a 1/2 l
Postup přípravy:

Polévka vonící chorizem a uzenou paprikou, která vás překvapí svou intenzivní chutí. Pokud máte rádi kyselé, pak ji určitě vyzkoušejte. Můžete přidat místo sladké papriky chilli papričku a polévka vás krásně v zimě zahřeje a v létě ochladí. Ideální podávat ji kdykoliv. Není to žádný originální recept španělské kuchyně, polévku jsem si tak pojmenovala kvůli chorizu, uzené paprice a rajčatům.

Alespoň 2 hodiny předem si namočte fazole do vody. Na půl lžíce olivového oleje osmahněte cibuli nakrájenou na kostky a nasekaný česnek. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte papriky, mírně opečte a rychle přilijte rajčata z konzervy. Přidejte vývar nebo vodu a fazole. Vařte cca 20 minut. Na zbytku olivového oleje osmažte chorizo nakrájené na kolečka a 2/3 nasekané zelené petrželky a přidejte do polévky. Vařte do změknutí fazolí. Ochuťte solí a pepřem a podávejte posypané zbytkem zelené petrželky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno