Pažitka
Název:

Špenát z mladých kopřiv


Špenát z mladých kopřiv


Ingredience:
Ingredience:
máslo2 lžíce
menší cibule1 ks
česnek1 - 2 stroužky
listy mladých kopřiv dle potřeby
muškátový oříšek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Název Zelený čtvrtek vznikl nejspíše přesmyčkou původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku tedy není nic zeleného, ale napomáhá tomu zelená barva jarní zeleniny a bylinek. Tak tady je pro vás tip na dnešní "zelenou mňamku".

Kopřivy vložíme do cedníku (sítka) a spaříme horkou vodou. Díky tomu přestanou i kopřivy pálit. Poté je vyjmeme a posekáme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pokrájenou cibuli na jemno. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme posekané kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, přistrouháme česnek a promícháme. Takto připravený kopřivový špenát podáváme s vajíčkem na tvrdo, volským okem, nebo zastřeným vejcem, může přidat i opečenou slaninu. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, nebo vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno