Pažitka
Název:

Špenát z mladých kopřiv


Špenát z mladých kopřiv


Ingredience:
Ingredience:
listy mladých kopřiv1 velká hrst
máslo2 lžíce
menší cibule1 ks
česnek1-2 stroužky
muškátový oříšek1 špetka
pepř1 špetka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Název Zelený čtvrtek vznikl nejspíše přesmyčkou původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku tedy není nic zeleného, ale napomáhá tomu zelená barva jarní zeleniny a bylinek. Tak tady je pro vás další tip na dnešní „zelenou mňamku“!

Kopřivy vložíme do cedníku (sítka) a spaříme horkou vodou. Díky tomu přestanou i kopřivy pálit. Poté je vyjmeme a posekáme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pokrájenou cibuli na jemno. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme posekané kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, přistrouháme česnek a promícháme.
Takto připravený kopřivový špenát podáváme s vajíčkem na tvrdo, volským okem, nebo zastřeným vejcem, může přidat i opečenou slaninu. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, nebo vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno