Pažitka
Název:

Špenátová polévka s kopřivami a medvědím česnekem


Špenátová polévka s kopřivami a medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
mražený špenát (čerstvý)300 g
mladé kopřivy120 g
medvědí česnek80 g
jarní cibulka2 ks
smetana na vaření (sojová)200 g
zeleninový vývar750 ml
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
muškátový oříšek1/4 lžičky
olej dle potřeby
lístky špenátu, rukoly, fialky na ozdobení
Postup přípravy:

Pokud budete chtít nějakou opravdu jarní a především zelenou, je tato polévka přímo pro vás. Tato polévka je rychlá, chutná a díky tomu, že do ní přidáte mladé kopřivy a medvědí česnek, není to úplně obyčejná polévka. Hodláte-li se naladit na zelenou vlnu, určitě tuto polévku vyzkoušejte.

Jarní cibulku si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme povolený špenát, propláchnutý a nasekaný listový špenát, mladé kopřivy a medvědí česnek. Vše zalijeme vývarem a provaříme (stačí cca 5 minut). Osolíme, opepříme, a jakmile je špenát provařený, rozmixujeme vše tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Na závěr přidáme muškátový oříšek, a pokud je třeba, tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme ozdobené lístky špenátu, smetanou, a pokud máme, třeba i fialkami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno