Ingredience: | |
mražený špenát (čerstvý) | 300 g |
mladé kopřivy | 120 g |
medvědí česnek | 80 g |
jarní cibulka | 2 ks |
smetana na vaření (sojová) | 200 g |
zeleninový vývar | 750 ml |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
muškátový oříšek | 1/4 lžičky |
olej | dle potřeby |
lístky špenátu, rukoly, fialky | na ozdobení |
Pokud budete chtít nějakou opravdu jarní a především zelenou, je tato polévka přímo pro vás. Tato polévka je rychlá, chutná a díky tomu, že do ní přidáte mladé kopřivy a medvědí česnek, není to úplně obyčejná polévka. Hodláte-li se naladit na zelenou vlnu, určitě tuto polévku vyzkoušejte.
Jarní cibulku si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme povolený špenát, propláchnutý a nasekaný listový špenát, mladé kopřivy a medvědí česnek. Vše zalijeme vývarem a provaříme (stačí cca 5 minut). Osolíme, opepříme, a jakmile je špenát provařený, rozmixujeme vše tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Na závěr přidáme muškátový oříšek, a pokud je třeba, tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme ozdobené lístky špenátu, smetanou, a pokud máme, třeba i fialkami.
Podrobné info: