Pažitka
Název:

Špenátová pomazánka s ricottou


Špenátová pomazánka s ricottou


Ingredience:
Ingredience:
mražený listový špenát200 g
ricotta200 g
vařená vejce2 ks
česnek2 stroužky
zakysaná smetana2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Hlásím se po téměř měsíční pauze, kterou jsem strávila aklimatizací na návrat z mateřské zpátky do zaměstnání. Tuto pomazánku jsme zkoušeli v práci s klienty a pro velký úspěch jsme si ji udělali i doma.

Rozmrzlý špenát dobře vymačkáme, abychom ho zbavili přebytečné vody. Nasekáme ho na jemno a smícháme s ricottou, nastrouhanými vařenými vejci a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění a lepší konzistenci. Pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno