Název:Špenátové cupcakes s česnekem
Ingredience:
Ingredience na těsto: |
mražený sekaný špenát | 150 g |
mléko | 1,5 dcl |
vejce | 2 ks |
slunečnicový olej | 0,5 dcl |
česnek | 1 stroužek |
slanina | 4 plátky |
hladká mouka | 200 g |
prášek do pečiva | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Na krém: |
smetanový sýr (cream cheese) | 1 vanička |
rocotta | 100 g |
česnek | 1 stroužek |
sůl | 1 špetka |
pepř mletý | 1 špetka |
Na ozdobu: |
slanina | 2 plátky |
Postup přípravy:Co se stane, když rádi pečete a Vaše drahá polovička sladké třeba tak úplně nemusí? V mém případě se sem tam snažím vymyslet něco, co by udělalo radost nám oběma. Nedávno jsem zkoušela nivové cupcakes s jarní cibulkou a po jejich úspěchu jsem dne napekla špenátové cupcaky s česnekem, slaninkou a krémem z čerstvého sýru. No a co je jejich výhoda? Můžete je naprosto v pohodě servírovat k večeři nebo ke sváče a všem budou moooc chutnat!
Necháme rozmrznout špenát tak, aby měl pokojovou teplotu. Pokud to bude možné, slijeme přebytečnou vodu.
Předehřejeme si
troubu na 170 stupňů.
V hluboké míse smícháme špenát, mléko, vajíčka a olej. Pak postupně přimícháme mouku a kypřící prášek. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou slaninku a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem. Plníme do košíčků na cupcaky a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a připravíme si krém.
Ručním šlehačem vyšleháme cream cheese s ricottou a dochutíme česnekem, solí a pepřem. Na vychlazení dortíky krém nanášíme pomocí cukrářského sáčku. Na ozdobu si vypražíme na pánvi 2 plátky slaninky, kterou necháme vychladnout a posekáme ji na kostičky a cupcakes s ní posypeme.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno