Název:Špenátové fettuccine s třísýrovou omáčkkou a hnědými žampiony na bazalkovém másle
Ingredience:
Ingredience: |
italské špenátové těstoviny fettuccine (můžete použít i obyčejné) | 300 g |
máslo | 2 lžíce |
střední cibule nakrájená na jemno | 2 ks |
modrý sýr nakrájený na kostičky | 100 g |
sýr s bílou plísní nakrájený na kostičky | 50 g |
smetana | 50 ml |
mléko | 50 ml |
parmazán nastrouhaný | 50 g |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetk |
Žampiony na bazalkovém másle: |
máslo | 1 lžíce |
čerstvá bazalka | hrst |
hnědé žampiony nakrájené na silnější plátky | 200 g |
parmazán | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Postup přípravy:Vím, jsem samý špenát a bazalka. Nemůžu si pomoct, jsou to skvělé suroviny. Tento je recept je naprosto jednoduchý a máte hotovo za pár minut. Použité těstoviny nejsou domácí, ale kupované. V případě kupovaných těstovin volím kvalitní italskou pastu. Zajděte do obchůdku s italskými potraviny nebo si je přivezte z dovolené do zásoby. Chuť a textura je nesrovnatelná s levnými těstovinami. Rychle si tak můžete připravit opravdu skvělé a kvalitní jídlo.
Postup:
- Fettuccine dejte vařit do vroucí osolené vody po dobu uvedenou na obale. Těstoviny mají být uvařené al dente, tedy na skus. Dejte tedy pozor, ať se nepřevaří.
- V mezi čase nechce na pánvi rozehřát máslo (máslo se velmi snadno přepálí, proto rozehřívejte na středním plameni). Na másle orestujte cibulku, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte modrý sýr a sýr s bílou plísní a nechce je lehce rozpustit. Přilijte smetanu, mléko a přidejte parmazán. Na mírném ohni vařte dokud se všechen sýr zcela nerozpustí a nespojí s tekutinami. Poté dle potřeby osolte a přidejte pepř.
- Na další pánvi rozpusťte lžíci másla s lísky bazalky. Na rozehřátém másle nechce z obou stran opéct na plátky nakrájené hnědé žampiony, kdy plátky polévejte rozehřátým máslem, ať nejsou sudé a dostane se do nich chuť másla. Až jsou žampiony zlatavě hnědé, přidejte nastrouhaný parmazán, osolte a sejměte pánev z plotny.
- Hotové těstoviny zceďte a přidejte do pánve se sýrovou omáčkou. Promíchejte a nechte těstoviny nasát omáčkou.
- Při servírování na hromádku těstovin položte vždy několik kousků žampionů a podávejte.
TIP: Těstoviny nepřevařte. Při mísení s omáčkou do sebe její část nasají a ještě trochu změknou.
TIP: Omáčku můžete uvařit i z jednoho druhu sýra, pokud nemáte další při ruce. Jen je dodržet 200 g sýru na pokrm.
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min
Autor:
zavřít okno