Pažitka
Název:

Špenátové karbanátky s bramborovou kaší


Špenátové karbanátky s bramborovou kaší


Ingredience:
cibule1 ks
česnek pár stroužků
čerstvý špenát500 g
vejce2 ks
nastrouhaný sýr10 dkg
bylinky dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
máslo kousek
strouhanka dle potřeby
Bramborová kaše:
brambory1 kg
máslo1/2 ks
mléko1/2 l
Ingredience:
Postup přípravy:

Jednoduché zelené karbanátky, které pohladí na duši.

Špenát

Cibuli orestujeme na másle do skoro zlata, na konci přidáme pár stroužků česneku nakrájených na plátky. Pak na to celé dáme čerstvý špenát a minutku podusíme. Tuto směs přendáme do misky a ponorným mixerem na několika místech stlačíme, tak, aby nám z toho NEvznikla kaše. Do mírně vychladlého špenátu přidáme 2 vejce, 10dkg nastrouhaného sýra, bylinky (já použila zmrazenou petrželku a sušený rozmarýn) osolíme, opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby se z toho dala rukama dělat placičky, které následně obalíme ve strouhance a smažíme. Jako přílohu podáváme s bramborovou kaší

Bramborová kaše 

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, opláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme mlékem tak, aby byly skoro ponořené, přidáme máslo a na mírném ohni vaříme do měkka, skoro rozvařena, poté to celé rozmixujeme, osolíme podle chuti.
Přípravu bramborové kaše sem píšu proto, že většina lidí vaří brambory ve vodě a pak přidává horké mléko a máslo. Tento způsob je ale o mnoho lepší, kaše má pak jemnější, mléčnou chuť. Rozdíl je poznat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno