Pažitka
Název:

Špenátové lasagne

vegetariánský recept


Špenátové lasagne


Ingredience:
Ingredience:
lasagnové plátky350 g
mražený sekaný špenát500 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
olej2 lžíce
sůl dle chuti
sýr cottare300 g
zakysaná smetana400 g
muškátový ořech1 ks
plátkový sýr 40%150 g
mléko100 ml
Postup přípravy:

Přiznám se, že já této těstovině moc nepropadla - vlastně mi vůbec nechutnají. Ale jak to tak vypadá, jsem asi široko-daleko jediná, co s nimi má tento problém. Můj muž jim naopak naprosto propadl a miluje je na všechny způsoby, i když tyhle špenátové patří určitě k jeho favoritům už dlouholetým.

Špenát necháme povolit. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a orestujeme - zesklovatíme na 1 lžíci oleje. Přidáme špenát, osolíme a pár minut (stačí klidně 2-3 minutky) podusíme.
V dalším hrnci si rozpustíme cottage se zakysanou smetanou, mlékem, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek najemno. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem. Do mísy vkládáme střídavě vrstvu sýrové omáčky, špenátu a lasagnových plátků. Poslední vrstvou by měla být sýrová omáčka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Před koncem pečení na lasagne naklademe plátky sýru.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno