Ingredience: | |
lasagnové plátky | 350 g |
mražený sekaný špenát | 500 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
sýr cottare | 300 g |
zakysaná smetana | 400 g |
muškátový ořech | 1 ks |
plátkový sýr 40% | 150 g |
mléko | 100 ml |
Přiznám se, že já této těstovině moc nepropadla - vlastně mi vůbec nechutnají. Ale jak to tak vypadá, jsem asi široko-daleko jediná, co s nimi má tento problém. Můj muž jim naopak naprosto propadl a miluje je na všechny způsoby, i když tyhle špenátové patří určitě k jeho favoritům už dlouholetým.
Špenát necháme povolit. Cibuli a česnek si nasekáme najemno a orestujeme - zesklovatíme na 1 lžíci oleje. Přidáme špenát, osolíme a pár minut (stačí klidně 2-3 minutky) podusíme.
V dalším hrnci si rozpustíme cottage se zakysanou smetanou, mlékem, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek najemno. Zapékací mísu vymažeme zbylým olejem. Do mísy vkládáme střídavě vrstvu sýrové omáčky, špenátu a lasagnových plátků. Poslední vrstvou by měla být sýrová omáčka. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut. Před koncem pečení na lasagne naklademe plátky sýru.