Pažitka
Název:

Špenátové lasagne s kešu parmazánem

bezlepkový recept


Špenátové lasagne s kešu parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý špenát1 svazek
cibule1 ks
česnek4 stroužky
kukuřičná mouka50 g
sojové nebo jiné rostlinné mléko500 ml
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
olej trochu
bezvaječné lasagne1 balení
Na parmazán:
kešu oříšky1 hrnek
lahůdkové droždí1/4 hrnku
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Kdo drží bezlepkovou dietu třeba neví, že není problém koupit bezlepkové lasagne. V kombinaci se špenátem a kešu oříšky si určitě pochutnáte.

Cibuli nakrájíme na jemno a se stroučkem česneku pomalu zesklovatíme na troše oleje. Zasypeme kukuřičnou moukou a trochu opražíme. Zalijeme půllitrem rostlinného mléka (tady sojový). Strouhneme tam trochu muškátového oříšku a osolíme. Mícháš, mícháš, mícháš, než se z toho stane taková kaše. Pak přidáme na hrubo nasekaný spařený listy špenátu a vymačkáme několik dalších stroučků česneku podle toho jestli máme večer rande nebo ne. Spodek zapékací mísy poklademe vyrobenou hmotou. Jen tak trochu, aby se to nelepilo. A už to frčí, pláty lasagne, bešamel, pláty lasagní, bešamel. Skončíme bešamelem.
Nakonec posypeme tzv. kešu parmazánem. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný prášek.
Celý dáme do trouby na 200° (přiklopený) a čekáme, až to nahoře trochu zhnědne. Případně do toho píchneme, jestli to není tvrdý. Pečeme tak 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Kovačičínová

    zavřít okno