Ingredience: | |
špaldová hladká mouka | 200 g |
máslo | 125 g |
parmazán | 100 g |
rozmrazený špenát | 60 g |
pesto z medvědího česneku | 3 lžícky |
sůl | dle chuti |
Na Zelený čtvrtek to chtělo něco stylového, a když už jsme nestihli zelené jídlo k obědu, tak alespoň v podobě mlsání na večer.
Hladkou mouku, povolené máslo a nastrouhaný sýr společně hněteme, až vytvoříme jakousi drobenku. Těsto by se zatím nemělo spojit. Z rozmraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme najemno nebo rozmixujeme spolu s medvědím pestem. Přidáme k drobenkové hmotě, případně přidáme sůl a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Těsto vyválíme na plát silný 3-4 milimetry a vykrajujeme kolečka. Pečeme na pečícím papíře asi 10 minut.
Podrobné info: