Ingredience: | |
rukola | 1/2 balení |
velká brambora | 2 ks |
baby špenát | 1/2 balení |
cibule | 1 ks |
ghí | 1 lžíce |
zeleninový vývar | 1 l |
smetanový sýr Fénix | dle potřeby |
muškátový květ | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Miluju krémové polévky. Mohla bych je jíst pořád a obzvlášť když jsou extra husté s pořádnou porcí smetany a opečených krutonků. A přesně takový je tenhle špenátovo-rukolový krém, který jsem zjemnila smetanovým sýrem. Bude se Vám rozpouštět na jazyku a Vy se od něho nebudete chtít odtrhnout.
Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Ze smetanového sýra se dají dělat krásné kuličky. Já jsem jich vhodila před podáváním do každé misky pár. Když je pak naberete lžičkou, krásně se Vám v puse rozpustí. Polévku můžete ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.
Podrobné info: