Pažitka
Název:

Špenátovo-rukolový krém se smetanovými kuličkami


Špenátovo-rukolový krém se smetanovými kuličkami


Ingredience:
Ingredience:
rukola1/2 balení
velká brambora2 ks
baby špenát1/2 balení
cibule1 ks
ghí1 lžíce
zeleninový vývar1 l
smetanový sýr Fénix dle potřeby
muškátový květ špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Miluju krémové polévky. Mohla bych je jíst pořád a obzvlášť když jsou extra husté s pořádnou porcí smetany a opečených krutonků. A přesně takový je tenhle špenátovo-rukolový krém, který jsem zjemnila smetanovým sýrem. Bude se Vám rozpouštět na jazyku a Vy se od něho nebudete chtít odtrhnout.

Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Ze smetanového sýra se dají dělat krásné kuličky. Já jsem jich vhodila před podáváním do každé misky pár. Když je pak naberete lžičkou, krásně se Vám v puse rozpustí. Polévku můžete ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno