Název:Špenátový quiche
Ingredience:
Těsto: |
máslo | 125 g |
hladká mouka | 250 g |
mléko | dle potřeby |
Náplň: |
vejce | 3 ks |
smetana | 130 g |
mléko | 300 ml |
plnotučný sýr (ementál) | 150 g |
mražený špenát | 1 balení |
Postup přípravy:Quiche jsem poprvé ochutnala asi tak před rokem a začala se ptát sama sebe, jak jsem bez něho mohla tak dlouho žít. Ať už do něho strčíte cokoliv od cibule po lososa, vždycky bude chutnaj naprosto dokonale.. A úplně nejlépe druhý den.
Mým největším favoritem ale navždy zůstane tento špenátový, který mě naučila kamarádka a nedělá mi problém půlku spořádat k obědu.. (a druhou k večeři)..
Těsto:
Vše zpracujte, dokud nebudete mít pod rukama vláčné pevné těsto. Mléko přidávejte až podle potřeby, stačí ho opravdu malinko. Vyválejte ho na tenký plát veliksoti vaší koláčové formy a do formy ho zatlačte.
Náplň:
Špenát nechte rozmrazit a poté ho zbavte vody (opravdu si dejte záležet, jinak nebude koláč tak dobrý). Samozřejmě můžete použít i čerstvý.
Všechno spolu rozšlehejte a nalijte na těsto. Pečte v
troubě na 180°C kolem 50-60 minut, dokud nebude náplň pevná.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno