Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
krůtí prsa | 2 ks |
slanina, paprika, cibule | dle chuti |
Marináda: | |
olej | dle potřeby |
pivo | dle potřeby |
grilovací koření | špetka |
pálivá červená paprika | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
dijonská hořčice | 1 lžička |
nasekané čerstvé bylinky | dle chuti |
Dip: | |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
šťáva z citronu | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
česnek | 2 - 3 stroužky |
kopr | dle chuti |
Přichází léto a s ním teplé večery venku na terase a k tomu neodmyslitelně patří grilování....;)
Grilování je zábava. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty. A já mám stejně nejraději drůbeží maso, takže se na našem grilu v různých variacích "škvaří" dost často...nejčastěji připravuji špízy. Ale ugrilovat kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavnaté není až tak jednoduché, jak by se zdálo.
Při grilování se snadno stane, že maso je zdánlivě propečené, povrch už tmavne, ale uvnitř je maso polosyrové. Zvlášť u kuřat je to nebezpečné. Drůbeží maso proto opatrně kořeníme, krátce marinujeme a grilujeme zvolna. Přitom ho potíráme marinádou, aby zůstalo šťavnaté.
Marináda - na špízy jsem si připravila marinádu z oleje, piva,grilovacího koření,špetky pálivé červené papriky, soli, pepře, 1 lžičky dijonské hořčice a nasekaných čerstvých bylinek....buď udělám špízky jen z masa nebo na jehly střídavě napichuji kousky kuřecího, anglické slaniny, klobásky, papriky a cibule, hotové špízy jsem nechám ležet asi půl hodinky v marinádě a potom je při opékání poctivě natírám zbytkem marinády.
Dip - 1 kelímek zakysané smetany, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř. Rozdělila jsem do dvou mističek, do jedné jsem vmíchala prolisované 2-3 stroužky česneku a do druhé jemně nasekaný čerstvý kopr.
Podrobné info: