Pažitka
Název:

Špízek na grilu z krůtího a kuřecího masa


Špízek na grilu z krůtího a kuřecího masa


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
krůtí prsa2 ks
slanina, paprika, cibule dle chuti
Marináda:
olej dle potřeby
pivo dle potřeby
grilovací koření špetka
pálivá červená paprika špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
dijonská hořčice1 lžička
nasekané čerstvé bylinky dle chuti
Dip:
zakysaná smetana1 kelímek
šťáva z citronu1 ks
sůl špetka
pepř špetka
česnek2 - 3 stroužky
kopr dle chuti
Postup přípravy:

Přichází léto a s ním teplé večery venku na terase a k tomu neodmyslitelně patří grilování....;)

Grilování je zábava. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty. A já mám stejně nejraději drůbeží maso, takže se na našem grilu v různých variacích "škvaří" dost často...nejčastěji připravuji špízy. Ale ugrilovat kuřecí maso tak, aby zůstalo šťavnaté není až tak jednoduché, jak by se zdálo.

Při grilování se snadno stane, že maso je zdánlivě propečené, povrch už tmavne, ale uvnitř je maso polosyrové. Zvlášť u kuřat je to nebezpečné. Drůbeží maso proto opatrně kořeníme, krátce marinujeme a grilujeme zvolna. Přitom ho potíráme marinádou, aby zůstalo šťavnaté.

Marináda - na špízy jsem si připravila marinádu z oleje, piva,grilovacího koření,špetky pálivé červené papriky, soli, pepře, 1 lžičky dijonské hořčice a nasekaných čerstvých bylinek....buď udělám špízky jen z masa nebo na jehly střídavě napichuji kousky kuřecího, anglické slaniny, klobásky, papriky a cibule, hotové špízy jsem nechám ležet asi půl hodinky v marinádě a potom  je při opékání poctivě natírám zbytkem marinády.

Dip - 1 kelímek zakysané smetany, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř. Rozdělila jsem do dvou mističek, do jedné jsem vmíchala prolisované 2-3 stroužky česneku a do druhé jemně nasekaný čerstvý kopr.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno