Pažitka
Název:

Špízy


Špízy


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná400 g
vepřová panenka400 g
jelení nebo jehněčí klobása150 g
slanina v celku100 g
cuketa1 ks
šalotka, červená a bílá cibule4 ks
červená nebo oranžová paprika dle potřeby
cherry rajčátka dle potřeby
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
koření Fajitas dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Je pátek, víkend nebo klíďo všední den a vy se chystáte grilovat, protože sezóna prostě jede.
Krkovice na česneku je už ohraná deska, tak vymejšlíte, co na ten voheň hodit a já vám poradím úžasnou záležitost. Udělejte si pořádný špízy!

Maso si nakrájíme na cca 50g kostky – chceme mít na tyči pěknej kus šťavnatý flákoty, do který se dá zakousnout. Jelení nebo jehněčí klobásu – kterou byste měli sehnat u lepších řezníků a v Praze jí maj skvělou na Arbesu, kam chodím nakupovat už leta – stočíte do 4 šneků, jaký vidíte na fotce. Cuketu a papriku si nakrájíte na kostky, slaninu na plátky, šalotku na kolečka, cíbu třeba na čtvrtky.
Já si dávám všechny ingredience zvlášť a buď je jen osolim, opepřim a zakápnu olejem nebo je posypu Fajitas kořením, který má nezaměnitelnou a skvělou chuť. Ačkoliv je to koření texasko-mexický, neni palivý, obsahuje červenou a uzenou papriku, třtinovej cukr, kterej na mase pak krásně karamelizuje a tymián, po kterým to celý božsky voní! Koupit se dá třeba uAntonína, rozhodně ho zkuste! 
No a teď už je to sranda…na delší kovový nebo normální špejle napichujete cíbu, slaninu, maso, cuketu, klobásu, papriku, atd, atd…střídáte si to jak je libo, na každý špejli by měly bejt 4 kusy masa, 1 klobása a zbytek jak se povede.
Grilujeme na rozpáleným grilu, cca 10 minut, za průběžnýho obracení.
Báječně se k týhle dobrotě hodí dip ze zakysaný smetany a modrýho sýru nebo bbq omáčka.
Pak už jen kus pečiva, domácí hrancle a nebo jednoduše nic.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Jaoua

    zavřít okno