Pažitka
Název:

Špízy líné kuchařky


Špízy líné kuchařky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta800 g
tvrdší hřiby200 g
klobása2 ks
cibule2 ks
větší paprika2 ks
menší rajčata4 ks
brambory3 - 4 ks
granulovaný česnek2 lžíce
sladká mletá paprika (uzená)1 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
olej2 lžíce
sezamová semínka1 lžička
celý kmín1/2 lžičky
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Máme rádi špízy či ražniči, ale když člověka přepadne lenost, tak se obejdeme i bez špejlí nebo jehel. Použijeme ohnivzdornou zapékací mísu, a když k surovinám přidáme i brambory, máme postaráno i o přílohu.

Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, kmín, sojovou omáčku a olej. Promícháme, uzavřeme a necháme alespoň 2 hodin uležet (nechala jsem přes noc).

Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky a rajčata na čtvrtiny.

Hřiby a papriku nakrájíme na větší kostky, brambory na polovinu, nebo na čtvrtky, podle velikosti.

Nakrájené suroviny dáme do větší ohnivzdorné mísy, přidáme naložené maso, vše promícháme a přiklopíme druhou částí mísy, nebo zakryjeme alobalem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut.

Takto upečené "špízy" nám chutnají víc, než ty na špejli. Jsou krásně šťavnaté a zároveň je k nim i příloha. 

Peču je z krkovice, plecka i z drůbežího masa.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno